• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Terreur: "Batshuayi is fysiek en tactisch niet klaar voor de Premier League"

  Kristof Terreur volgt de Belgen in de Premier League op de voet. Dit seizoen zag hij vooral een uitmuntende Hazard bij een onklopbaar Chelsea. "Hij is weer de oude en is kandidaat Speler van het Jaar." Batshuayi doet het minder goed bij de competitieleider, "maar hij mag niet weg, want dat zou gezichtsverlies zijn voor de club".

  HLN-journalist Kristof Terreur had in de drukke kerstperiode, met om de twee dagen een wedstrijd, toch even tijd om terug te blikken op het seizoen tot nu toe.

  "Op dit moment zie ik niemand Chelsea van de titel houden", is hij meteen duidelijk over het vervolg van het seizoen. "Het is zo'n goed gesmeed geheel. De ploeg is op dit moment te sterk voor de rest van de Premier League."

  Vorig seizoen draaide Chelsea nog een rotseizoen. Waar zit het verschil? "Vooral de mentaliteit. Een aantal spelers wil zich absoluut bewijzen na vorig jaar. Eden Hazard is daar het beste voorbeeld van."

  "Het speelt ook mee dat ze geen Europees voetbal hebben. Conte, een hele goeie trainer, kan een hele week een wedstrijd voorbereiden. Ze trainen heel tactisch. Er zijn ook weinig blessures. Chelsea speelde al tien keer met dezelfde ploeg. Die ploeg zit vol automatismen."

  "Hazard is, naast Costa, de beste speler bij Chelsea. Hij heeft zichzelf teruggevonden. Vorig jaar werd hij voor het eerst geconfronteerd met een vormdip en liep hij wel eens rond met een lang gezicht. Nu lacht hij weer. Hij kan weer entertainen. Een match winnen is voor hem bijkomstig. Hij wil vooral de mensen plezieren. Dan is hij op zijn best. Hij is de Belg die hier het meest over de tongen gaat. Hij is kandidaat Speler van het Jaar."

  "Batshuayi wordt ongeduldig, maar hij had dit kunnen verwachten"

  Ook Courtois draait een goed seizoen, alleen voor Batshuayi is het moeilijk bij Chelsea. "Begin vorige week hoorde ik op de club nog dat hij tegen Bournemouth zou mogen starten, maar blijkbaar heeft hij Conte op training toch niet kunnen overtuigen. Hij heeft het niveau van de Premier League nog niet helemaal opgepikt. Zowel tactisch als fysiek is hij niet klaar."

  "Hij speelt altijd maar een paar minuten en dan verliezen jonge spelers snel hun vorm. Het is te vergelijken met Kevin De Bruyne twee jaar geleden bij Chelsea. Door de vele wedstrijden wordt er niet echt fysiek getraind en dan ga je snel achteruit. Batshuayi zou op dit moment geen 90 minuten kunnen spelen, hoogstens 60."

  "Chelsea speelt niet Europees en zit ook niet meer in de League Cup. Zo zijn de speelkansen voor Batshuayi plots heel beperkt. Hij wordt ongeduldig, maar hij had dit kunnen verwachten. Hij kwam als tweede keuze achter Diego Costa. Bij West Ham had hij bijvoorbeeld altijd in de basis gestaan. Carrièrekeuzes zijn heel belangrijk, maar kan je neen zeggen tegen Chelsea?"

  "Hij zal alleszins niet mogen vertrekken. Hij is geen transfer van Conte, die wou iemand met meer ervaring. Maar Chelsea betaalde 40 miljoen euro. Als hij nu al vertrekt, betekent dat gezichtsverlies. Gelukkig gelooft Conte toch nog wel in de Belg. Hij ziet dat hij kwaliteiten heeft."

  Kristof Terreur over...

  ...Mignolet: "Eigenlijk had Liverpool hem nooit aan de kant mogen schuiven. Klopp wou zijn mannetje zetten, maar Karius kon niet met de druk om. Nu hij weer uit de ploeg verdwenen is, zal zijn vertrouwen helemaal weg zijn. Dus zal Klopp moeten vasthouden aan Mignolet. Die heeft ook alleen maar zieltjes gewonnen door die periode op de bank. De supporters riepen om Mignolet. Dat zou je vorig jaar nooit hebben kunnen bedenken."

  ...United: "Na de voorbije jaren is de kern heel onevenwichtig. Mourinho zegt dat hij nog twee transferperiodes nodig heeft. Mourinho is ook altijd sterker in zijn tweede seizoen. Dus volgend jaar zie ik ze meedoen voor de titel, maar dit seizoen zal United blij mogen zijn als ze de vierde plaats halen."

  ... City: "Guardiola had zelf voorspeld dat City niet meteen zou schitteren. Hij heeft tijd nodig om zijn systeem in een ploeg te slijpen. Dat duurt altijd een aantal maanden. Dat was bij Barca en Bayern ook zo. De verdediging blijft ook de achilleshiel van City. Guardiola heeft dan ook niet de spelers kunnen halen die hij zelf wou."