• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Sjanghai Shenhua lokt Tevez met grote geld naar China

  Tevez verlaat Boca Juniors.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Carlos Tevez gaat doelpunten scoren in China. De 32-jarige Argentijn tekende een contract voor twee jaar bij Sjanghai Shenhua. De aanvaller zou de best betaalde speler ter wereld worden met een loon van 37,2 miljoen euro per jaar.

  Carlos Tevez verlaat Boca Juniors, de ploeg waar het voor de Argentijn allemaal begon, langs de grote poort. Hij hielp zijn ploeg vorig seizoen aan de titel en begin deze maand was hij nog de held in de clasico tegen rivaal Rival Plate. Eerder maakte hij het mooie weer op de Europese velden bij onder andere Manchester City, Manchester United en Juventus.

  Bij Sjanghai Shenhua ontmoet de Argentijnse spits onder anderen Demba Ba, Obafemi Martins en Fredy Guarin. Officieel maakte de club geen cijfers bekend, maar het zou 84 miljoen euro neergeteld hebben voor de 32-jarige Tevez. Dat prijskaartje maakt van de aanvaller de op vijf na duurste speler ter wereld. 

  Tevez gaat er zelf financieel ook aardig op vooruit. Hij zou per jaar netto zo'n 37,2 miljoen euro opstrijken. Dat duizelingwekkende bedrag betekent dat hij de best betaalde voetballer ter wereld is.

  De Argentijnse spits is niet de eerste voetbalvedette die naar China trekt. Begin deze maand tekende Oscar nog een contract bij rivaal Sjanghai SIPG. Ook Graziano Pelle, Ezequiel Lavezzi en Jackson Martinez verdienen hun brood in China.

  Na veel geruchten maken de clubs het nieuws officieel:

  Tevez veranderde klaarblijkelijk van idee: