• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Roodhooft: "Hoop dat Mathieu er weer bij is op Nederlands kampioenschap"

  Christoph Roodhooft.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Christoph Roodhooft.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Na zijn crash in Loenhout moet Mathieu van der Poel verstek laten gaan voor Bredene en waarschijnlijk ook Baal. "Als Mathieu zich weer goed voelt op het Nederlands kampioenschap, lijkt het erop dat we heel veel geluk hebben gehad", zegt zijn ploegleider Christoph Roodhooft.

  Ploegleider Christoph Roodhooft beseft dat de schade voor Mathieu van der Poel lijkt mee te vallen. "Er zijn geen breuken vastgesteld", meldt hij aan Sporza.

  "Maar het was wel even schrikken. Mathieu zag er echt niet goed uit na de val, zo had ik hem nog nooit gezien. Hij bleef ook heel lang stil liggen zonder iets te zeggen, wat mij verontruste omdat het niet de eerste keer is dat hij een ongeval heeft."

  Van der Poel moet sowieso enkele crossen schrappen. "Het zal waarschijnlijk bij een paar pijnlijke dagen blijven. Maar in Bredene zal hij er morgen niet bij zijn. Baal? Het lijkt me ook onwaarschijnlijk dat hij daar fit op de fiets zou zitten."

  "We hopen dat hij opnieuw van de partij zal zijn op het Nederlands kampioenschap (8 januari). Als hij zich daar weer goed voelt, dan lijkt het erop dat we veel geluk hebben gehad vandaag."

  "Zonder complicaties kan hij weer 100% zijn op het WK"

  Christoph Roodhooft heeft er een goed oog op dat Van der Poel weer de oude zal zijn op het WK eind januari. "Het is nog een maand tot het wereldkampioenschap. Als er geen complicaties zijn, zou ik niet weten waarom Mathieu geen 100 procent zou kunnen zijn tegen het WK."