• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Oostende haalt Dutoit voor 3,5 jaar gratis weg bij STVV

  William Dutoit was op een zijspoor beland bij STVV na felle uitspraken.

  Zoals verwacht heeft KV OOstende William Dutoit - op een zijspoor bij STVV - in huis gehaald. De 28-jarige Franse doelman moet de onbeschikbaarheid van Didier Ovono en Silvio Proto opvangen. Ovono is met Gabon naar de Africa Cup (14 januari-5 februari) in eigen land, Proto is nog niet hersteld van zijn zware knieblessure. Dutoit komt transfervrij over en tekende tot 2020.

  Oostende-coach Yves Vanderhaeghe had een oplossing nodig voor zijn doelmannenprobleem, toen eerder deze week bleek dat Ovono tot de definitieve selectie behoorde van Gabon.

  Dutoit werd in 2014 door STVV bij Boussu Dour weggeplukt. Hij groeide in Limburg uit tot publiekslieveling. Hij had een belangrijk aandeel in de promotie naar eerste klasse in 2015 en werd twee keer door de STVV-fans verkozen tot "MVP."

  Ook op het hoogste toneel toonde hij zijn kunnen, maar na enkele kritische uitlatingen was zijn relatie met het STVV-bestuur en sommige ploegmaats verstoord. Oostende werpt een reddingsboei.

  "Met veel vreugde en trots ga ik deel uitmaken van Oostende, de club van voorzitter Marc Coucke. Ik kan niet wachten om aan dit nieuwe avontuur te beginnen", reageerde Dutoit op Twitter.

  Op Facebook nam hij met gemengde gevoelens afscheid van de STVV-supporters, -spelers, -staf en -entourage: "Immens blij dat ik tekende bij Oostende en verdrietig om jullie te verlaten."

  Tweets over transfer: