• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Huybrechts weert zich kranig, maar buigt het hoofd voor Taylor

  Taylor stuurt Huybrechts naar huis.

  Het WK-verhaal van Kim Huybrechts (PDC-13) is afgelopen in de 1/8e finales. Onze landgenoot botste op dartslegende en 16-voudig wereldkampioen Phil Taylor (PDC-4). Huybrechts bracht Taylor eventjes aan het wankelen en kan met opgeheven hoofd het toernooi verlaten na een 4-2-nederlaag.

  Een kolkend Alexandra Palace in Londen verwelkomde Huybrechts (31) en Taylor (56), maar onze landgenoot was allerminst onder de indruk van de uitgelaten sfeer.

  Met een 180-worp gaf hij meteen zijn visitekaartje af. Huybrechts won twee legs en zette Taylor met de rug tegen de muur, maar de Brit kon zijn achtervolging in de eerste set (3-2) tot een goed einde brengen.

  In de daaropvolgende sets kon Huybrechts telkens de eerste leg naar zich toe trekken, maar die goeie start kreeg nooit een vervolg.

  Huybrechts miste regelmaat, Taylor krikte zijn niveau zoetjesaan op en gooide veel soepeler. De onmacht droop van het gezicht van Huybrechts, bij wie het allemaal een stukje moeizamer oogde (3-1 en 3-1 in set 2 en 3).

  Taylor kon Huybrechts de genadestoot toedienen in de vierde set, maar onze landgenoot gaf zich nog niet gewonnen (2-3). Huybrechts haalde plots zijn beste worpen boven en kwam weer helemaal in de match met een 2-3-setstand. Maar Taylor liet zijn prooi in een hoogstaande zesde set uiteindelijk niet los (3-1) en verdiende een kwartfinale tegen de Nederlandse legende Raymond van Barneveld.

  Huybrechts noteerde een gemiddelde van 93,86 per drie darts, waarbij hij 47,83 procent van zijn uitworpen lukte. Taylor was met een gemiddelde van 101,37 duidelijk de betere.

  Arrogante Taylor na de match: "Niet zenuwachtig voor Kim"

  In zijn reactie na de wedstrijd klonk Taylor ietwat arrogant over onze landgenoot: "Ik dacht dat Kim tot 3-3 zou terugkeren. Ik dacht niet dat hij dat zou laten liggen. Ik ben blij dat ik door ben. Zenuwen had ik niet: Kim is Kim. Hij is voorspelbaar en doet zijn ding, maar heeft nog niet echt adelbrieven voor te leggen zoals bijvoorbeeld Kevin (Painter) in de tweede ronde. Toen was ik wat zenuwachtig."

  Tweets over de wedstrijd: