• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Eindejaarsquiz: "Kom ik dom over? Ja, want het plakt op je hoofd"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Sporza telt de laatste drie dagen van 2016 af met de hulp van drie bekende duo's. Zij raden elkaars sportmomenten van het aflopende jaar aan de hand van een variant van het spel "Wie ben ik?". Vandaag bestoken veldrijders Wout van Aert en Mathieu van der Poel elkaar. Kijk wie wint.
  Video player inladen ...

  Hét moment van Van Aert: Froome speelt voor veldrijder op de Ventoux

  "Ik snap niet waarom hij begon te lopen", zegt Van Aert. "Een normale reactie bij pech in de koers is wachten op een nieuwe fiets. Het is niet omdat het de Mont Ventoux is dat je opeens je fiets mag achterlaten. Als iedereen zou beginnen te lopen in de koers zouden we vreemde koersen krijgen. In het veldrijden is dat natuurlijk anders, maar onze fiets mogen we ook niet achterlaten."

  "Het was een fantastische rit met twee Belgen vooraan op de Ventoux. Dat is volgens mij bijna nooit gezien, maar daar was achteraf nog weinig over te doen door de actie van Froome. Dat is jammer."

  Video player inladen ...

  Hét moment van Van der Poel: Max Verstappen doet monden opvallen in Brazilië

  "Wat Verstappen deed in Brazilië, was indrukwekkend", verklaart Van der Poel zijn moment. "Vooral hoe hij zijn auto in de regen recht trok, nadat hij dwars over de weg was komen te staan en dan heel koel over de radio zei dat zijn hartslag een paar slagen hoger ging. Ik heb zelf ook al een paar keer op een circuit gereden. Niet op dat niveau natuurlijk. Maar het is wel iets voor mij."