• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Drie jaar na ski-ongeluk Schumacher: "Het gaat nog altijd niet goed met hem"

  Schumacher had een ski-ongeluk in de Franse Alpen.

  Dag op dag drie jaar geleden raakte Formule 1-legende Michael Schumacher betrokken bij een ski-ongeluk. Sindsdien stopt het speculeren over de gezondheidstoestand van de de Duitser niet. Sporza-journalist Stefaan Lammens geeft duiding.

  Het gaat nog altijd niet goed met hem. Dat is wat ik weet. Mocht iemand zeggen dat hij veel meer weet, dan zou dat wellicht een fantast zijn.

  Enkele maanden geleden schreef de Duitse boulevardkrant Bild dat hij zelfstandig kon stappen, maar dat werd meteen ontkend door Sabine Kehm, zijn woordvoerster sinds jaar en dag.

  Het is allemaal gespeculeer. Kehm zegt zelf altijd dat het publiek geen medische informatie hoeft te weten. Schumacher was zelf altijd erg gesteld op zijn privéleven en dat is de keuze van zijn familie.

  Ik vraag me zelf altijd af waarom ze zo geheimzinnig doen. Ik vind het beter om af en toe een update te brengen, want op deze manier wordt er enkel gespeculeerd en krijg je mensen die foto's genomen zouden hebben en die voor veel geld aanbieden.

  "Er zouden bemoedigende signalen zijn, maar wat wil dat dan zeggen?"

  Schumacher bevindt zich nu in zijn eigen huis in Zwitersland, in de buurt van Genève. Hij heeft tijdens zijn carrière goed verdiend en kon het zichzelf dus veroorloven om een volledige revalidatieruimte te laten installeren bij hem thuis.

  Hij heeft er het nodige medische personeel en is daar volop bezig aan zijn revalidatie. Er zouden bemoedigende signalen zijn, maar wat wil dat dan zeggen?

  Stefaan Lammens