• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Speeldag 21: kerstvrouwen, een "stoute" coach en een trommelende kerstman

  Er hing een warme kerstsfeer boven de grasmatten van 1e klasse.

  De laatste speeldag voor de winterpauze zorgde voor heel wat kleur op de vaderlandse velden. Van een "stoute" trainer die niet in de hoek hoefde te staan tot 2 kemphanen in het Waasland. Bekijk hieronder ons overzicht.

  Ndidi trommelt zich weg uit Genk

  Voor Wilfred Ndidi was de zege tegen AA Gent zijn laatste wapenfeit bij Racing Genk. De 20-jarige middenvelder verkast naar Leicester en nam afscheid in stijl: na de wedstrijd repte Ndidi zich naar de tribune, waar hij een potje trommelde tussen de fans.

  Kerstfeestjes op Vlaamse velden

  De 21e speeldag stond ook in het teken van Kerstmis. In Brugge en Genk tooiden de spelers zich met een blauwe kerstmuts. In Oostende zorgden de plaatselijke kerstvrouwen dan weer voor kerstsfeer aan de zonovergoten Noordzee.

  "Stoute" Vanderhaeghe excuseert zich bij de ref

  Het kerstfeestje in Oostende werd verstoord door 11 panda's uit Eupen. Plotsklaps laaiden de frustraties bij Yves Vanderhaeghe op: de KVO-coach trapte de bal nogal houterig weg, maar bood de scheidsrechter meteen zijn opperste excuses aan. Ref Geldhof besliste dat Vanderhaeghe niet in de hoek hoefde te staan. En het publiek scandeerde daarna even de naam van de coach van Oostende.

  Video player inladen ...

  Copa gaat een eindje wandelen met Gano

  Ook tijdens de derby van het Waasland geraakten de gemoederen plots verhit. Na een woordenwisseling tussen Copa en Gano ging de Lokeren-doelman op wandel met Gano. Scheidsrechter Dierick bluste het brandje met 3 gele kaarten: voor hoofdrolspelers Gano en Copa en voor Mijat Maric.

  Video player inladen ...

  Charleroi spot met Deschacht in tifo

  Voor een humoristische noot moesten we op tweede kerstdag in Charleroi zijn. De fans van de Zebra's verwelkomden Anderlecht en Olivier Deschacht met een opvallende tifo. Deze keer was The Joker uit de Batman-films de hoofdrolspeler, met het spandoek: "Moi, je parie sur Charleroi" ("ik gok op Charleroi"), een knipoog naar de Deschacht-saga.

  Video player inladen ...