• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  RC Genk: "Zullen zo snel mogelijk een vervanger zoeken voor Karelis"

  Brute pech voor RC Genk en spits Nikos Karelis, die maanden out is met een zware knieblessure. "Het is heel spijtig, vooral voor hemzelf", zegt technisch directeur Dimitri De Condé aan Sporza.

  Dimitri De Condé had gisteren meteen in de gaten dat de blessure van Nikos Karelis ernstig was. "Het was dezelfde situatie als bij Malinovski. Mijn vrees werd snel bevestigd. Het is heel spijtig dat Nikos zo lang out zal zijn, vooral voor hemzelf", vertelt De Condé.

  "Karelis is een zeer belangrijke speler voor ons. Hij scoort heel makkelijk en scorende mensen vind je nu eenmaal niet makkelijk. Daar zullen we mee moeten omgaan. We zullen nu hard werken om een vervanger te zoeken voor hem. Misschien wordt dat wel meer een targetspits."

  "Een blessure is natuurlijk niet ingecalculeerd, maar we werken in de scouting wel met schaduwelftallen. Het is dus niet zo dat we plots aan het werk moeten. Er staan een aantal namen op ons lijstje, maar een transfer afronden is nog een andere zaak. De timing is moeilijk, want niet alle ploegen willen nu hun spelers laten gaan."

  "Wat er ook gebeurt, we moeten proberen hier sterker uit te komen. We zullen ons best doen om jongens te vinden die de mentaliteit en de kwaliteiten hebben om bij Genk mee te doen of zelfs het verschil te maken. Dat wordt hard werken de komende dagen."

  "In januari niet plooien voor Bailey, ook niet bij gigantisch bod"

  Met de blessure van Nikos Karelis en het nakende vertrek van Wilfred Ndidi mist RC Genk na de winterstop twee belangrijke pionnen. Bovendien wordt vanuit het buitenland ook stevig aan de mouw van goudhaantje Leon Bailey getrokken.

  "We gaan ervan uit dat Leon tot het einde van het seizoen in Genk blijft, ook al is er heel wat interesse in hem. Sommige clubs willen hem zo snel mogelijk inlijven, andere teams denken meer aan hem voor juni."

  "Zelfs bij een gigantisch bod willen we op dit moment niet plooien en zullen we proberen de situatie te verschuiven naar juni. We willen meedenken over een transfer in de zomer en de druk in januari afhouden. Maar voetbal is soms onvoorspelbaar."

  En de nieuwe trainer? "Hij heeft dinsdag duidelijk gezien dat er kwaliteit is, maar zag ook dingen die hij wil verbeteren. Hij zal proberen zijn eigen ideeën in de groep te krijgen. We hopen nog altijd op Play-off I. Het wordt niet evident, maar we hebben nog alle kaarten in handen en dat is het belangrijkste."