• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Maradona over stiftbal Mertens: "Was het niet eerder een voorzet?"

  Dries Mertens scoorde vier keer tegen Torino.

  Dries Mertens speelde tien dagen geleden Torino op een hoopje met vier treffers. Het vierde doelpunt van Mertens, een prachtige stiftbal, ging de wereld rond en deed de Napoli-fans terugdenken aan Diego Maradona. "Het was een geweldig doelpunt, maar we moeten Dries eens vragen of het een voorzet of een schot was", grapt Maradona in La Gazzetta dello Sport.

  Met zijn vierde treffer, een prachtige boogbal, deed Dries Mertens de monden in het Stadio San Paolo nog wat meer openvallen. De vergelijking met een klassegoal van Diego Maradona tegen Lazio in 1985 werd dan ook snel gemaakt.

  "Ik heb de treffer van Dries gezien, maar we moeten hem eens vragen of het een schot of een voorzet was", reageert Maradona vandaag in La Gazzetta dello Sport.

  "Voor mij was het een voorzet. Het is een geweldig doelpunt, maar we moeten de waarheid achterhalen", knipoogt de Argentijn.

  "Ik grap natuurlijk deels. Mertens speelt in een rol die hij niet gewend is. Maar hij doet het geweldig, waardoor Napoli de afwezigheid van Milik niet voelt."

  De 5-2 van Mertens tegen Torino

  Gaat de vergelijking met deze treffer van Maradona op?