• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Leko over Dutoit: "Altijd triest als je een goede doelman verliest"

  Lekol had Dutoit een half jaar lang onder zijn hoede.

  Met tranen in zijn ogen zwaaide William Dutoit gisteren als bankzitter de STVV-fans uit. "Hij heeft 6 maanden lang een schitterende mentaliteit getoond", zegt STVV-coach Ivan Leko. "Of hij naar Oostende gaat? Dat moet je William zelf vragen."

  Het hing al een tijdje in de lucht en gisteren was het zover. Doelman William Dutoit vertrekt bij Sint-Truiden. "Het was inderdaad waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd", vertelt STVV-coach Ivan Leko.

  "Het is altijd triest als je een goede doelman verliest. Dutoit is een goed persoon en een goede speler, die 6 maanden lang een schitterende mentaliteit heeft getoond."

  Dutoit was bij STVV geen onbeschreven blad. In november zei de 28-jarige doelman dat "STVV voor lieve jongens kiest, maar dat je van een ezel geen koerspaard maakt. Om de redding te verwezenlijken heb je pitbulls nodig." Een uitspraak waarvoor Dutoit achteraf zijn excuses aanbood.

  De nieuwe bestemming van Dutoit lijkt Oostende te zijn. "Dat moet je aan William zelf vragen", zegt Leko. "Ik wens hem in elk geval het allerbeste in zijn carrière."

  "Pirard is doelman met veel toekomst"

  STVV komt zo wel met een doelmannenprobleem te zitten. "We zullen waarschijnlijk wel een nieuwe keeper moeten aantrekken", zegt Leko.

  "Met Lucas Pirard hebben we een doelman met toekomst in wie we veel vertrouwen hebben. Maar de komende 4 maanden hebben je sowieso 2 doelmannen nodig."

  Dutoit pinkte na afloop een traantje weg