• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Kroatische keeper Kalinic tekent voor 4,5 jaar in Gent

  Kalinic is een jeugdproduct van Hajduk Split en Kroatisch international.

  AA Gent hoopt zijn doelmannenprobleem opgelost te hebben: de Kroaat Lovre Kalinic (26) moet de autoritaire eerste doelman worden die Matz Sels was. Sels' opvolger dit seizoen, de Zweed Jacob Rinne, kon de verwachtingen niet inlossen en de club wil niet al zijn eieren leggen in de mand van tweede keeper Yannick Thoelen. Kalinic is international en komt over van Hajduk Split. Hij tekende tot juni 2021.

  Kalinic stroomde vanuit de jeugd door naar het eerste elftal van Hajduk, waar de keeper van 2,01 meter vorig seizoen 19 clean sheets neerzette op 31 wedstrijden.

  Hij vestigde een record in Kroatië door van half augustus tot half oktober 2015 in acht matchen geen goal te slikken. Sinds 2016 was hij ook aanvoerder van Hajduk.

  Zijn goeie prestaties bij zijn team leverden hem een plaatsje in de nationale ploeg op. Hij telt zes caps en zat in de EK-selectie voor Frankrijk. Hij was er tweede doelman achter Monaco-doelman Danijel Subasic.

  AA Gent vangt Kalinic voor de neus van heel wat andere geïnteresseerde teams (waaronder ook Anderlecht). Een transferprijs werd niet bekendgemaakt, maar het zou gaan om een bedrag van rond de 3 miljoen euro, een record voor de Gentenaars.

  Hajduk wuift Kalinic uit: "Lovre, bedankt en veel succes!"

  Hajduk Split was er gisteravond al snel bij om het vertrek van zijn doelman - "de beste in de Kroatische competitie - aan te kondigen en het schuwde daarbij de grote woorden niet: "Lovre, bedankt en veel succes!"

  "Lovre Kalinic is niet langer doelman van Hajduk!", valt het persbericht met de deur in huis. "Na 134 officiële wedstrijden in zeven seizoenen vertrekt hij voor het hoogste transferbedrag voor een doelman in de geschiedenis van het Kroatische voetbal."

  Kalinic zelf reageerde ook op de website van Hajduk: "Ik ben 26 jaar en was 17 jaar bij Hajduk. Het is tijd voor een nieuwe stap. Vorig jaar liep een transfer op het nippertje nog mis. Ik bleef kalm en geduldig. Met Gent kwam er een bod waar iedereen tevreden mee is."

  "Hajduk heeft me alles gegeven en vanaf nu zal ik een clubambassadeur zijn. Split is mijn stad, Hajduk mijn club en ooit kom ik er terug."

  "Gent is een nieuwe uitdaging. Het geld dat ze betaalden is het bewijs dat ze mij naar waarde schatten. Ik geloof dat we samen mooie dingen kunnen verwezenlijken."