• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Huybrechts heeft geen kind aan Duitser Hopp en mag ronde verder op WK

  Kim Huybrechts staat bij de laatste 16 op het WK.

  Darter Kim Huybrechts heeft zich geplaatst voor de achtste finales op het PDC WK-darts. Onze landgenoot zette de Duitser Max Hopp met een droge 4-0 opzij. In de volgende ronde wacht dartslegende Phil Taylor.

  Kim Huybrechts (PDC-13) maakte een goeie start tegen de 20-jarige Max Hopp (PDC-38). Onze landgenoot snoepte de Duitser meteen de eerste leg af en ging daarna op zijn elan voort door ook de eerste set binnen te halen.

  In leg twee zakte het niveau. Beide spelers lieten het afweten, maar toch brak de 31-jarige Huybrechts tot twee keer toe door de darts van Hopp. Ook in de derde set was het Huybrechts die het beste wegkwam. Na onder meer twee 180 worpen en een 117 uitworp won hij de derde set met 3-1.

  Huybrechts, die nu in een zetel zat, wierp in de vierde set weerom twee maximumworpen, waarbij hij de set en de wedstrijd afsloot met een 102 uitworp. Huybrechts noteerde een gemiddelde van 92.76 per drie darts en lukte 38.71% van zijn uitworpen. Hopp moest genoegen nemen met een 87.57 per drie darts en 26.32% bij het uitwerpen.

  In de achtste finales kreeg Huybrechts met Phil Taylor (PDC-4) een zware brok voorgeschoteld. De 56-jarige Engelsman pakte in zijn carrière 16 wereldtitels en wordt beschouwd als de beste darter aller tijden. De laatste wereldtitel van Taylor dateert van 2013.

  "Taylor kan met niet meer beïnvloeden met zijn praatjes"

  "Het was niet meteen mijn beste wedstrijd", zegt Kim Huybrechts over zijn partij tegen Max Hopp. "Dat was ook niet nodig. Hopp speelde echt niet zijn beste darts. Blijkbaar was de druk erg groot. Er zaten pakweg 900 Duitsers in het publiek, die met verwachtingen naar Londen waren afgezakt. Voor een 20-jarige is dat niet evident."

  "Morgen staat Phil Taylor op het programma. Dat zal ongetwijfeld een andere wedstrijd worden. De tijd dat hij mij kon beïnvloeden met zijn praatjes is ondertussen voorbij. Ik speel gewoon mijn wedstrijd en we zien wel. In de avondsessie spelen, is ook beter dan in de namiddag. Mijn voorbereiding op de wedstrijd is dan ook helemaal anders."