• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ex-nummer 1 Ivanovic kondigt afscheid aan: "Haal niveau niet meer door blessures"

  Ana Ivanovic houdt het tennis op haar 29e voor bekeken.

  Ana Ivanovic heeft haar laatste balletje geslagen. De Servische won Roland Garros in 2008 en stond in datzelfde jaar nummer 1 op de ranking, maar door blessures haalt ze haar topniveau niet meer. "Het is tijd voor iets anders", zegt Ivanovic, sinds deze zomer ook mevrouw Schweinsteiger.

  Ana Ivanovic wierp zich na het (eerste) afscheid van Kim Clijsters en Justine Henin op tot een van de pretendenten om de scepter in het vrouwentennis over te nemen.

  In 2008 was Ivanovic immers al eens tot de eerste plaats van de wereldranglijst opgeklommen, na winst op Roland Garros.

  Maar blessures bleken sindsdien de rode draad door haar carrière. In 2015 kende ze op Roland Garros nog een korte opflakkering, toen ze de halve finales haalde, maar nu beslist ze toch om de handdoek te gooien.

  "Het was een moeilijke beslissing", zegt de 29-jarige Servische. "Jullie weten dat ik in mijn carrière afgeremd werd door blessures. Ik wil alleen nog spelen als ik mijn hoogste niveau kan halen. Dat lukt nu niet meer. Het is tijd voor iets anders."

  Ivanovic kan zich nu bijvoorbeeld richten op een gezin. Afgelopen zomer stapte ze in het huwelijksbootje met de Duitse voetbalinternational Bastian Schweinsteiger (foto).

  Palmares Ana Ivanovic

  Hoogste positie: 1 (2008, 12 weken)

  Toernooizeges: 15

  Prestaties op grandslamtoernooien:
  - winst Roland Garros (2008)
  - finale Australian Open (2008)
  - halve finale Wimbledon (2007)
  - kwartfinale US Open (2012)

  Prijzengeld: 15.400.000 dollar

  Ana Ivanovic sprak haar fans toe op Facebook