• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Uitspraak BAS: Standard-Moeskroen wordt niet herspeeld

  Trezeguet en Van de Velde, twee hoofdrolspelers in de saga.

  Het beroep van Moeskroen bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) om de match tegen Standard te laten herspelen, heeft niets opgeleverd. Moeskroen trok naar het BAS nadat scheidsrechter Joeri Van de Velde een gele kaart aan de verkeerde speler had gegeven.

  Op 6 november gaf scheidsrechter Joeri Van de Velde Moeskroen-speler Trezeguet een gele kaart in plaats van zijn ploegmaat Stojanovic, die de overtreding had begaan.

  Aangezien Trezeguet al een gele kaart achter zijn naam had staan, moest hij gaan douchen. Moeskroen verloor de wedstrijd uiteindelijk met 2-1.

  De KBVB schrapte de kaart voor Trezeguet, maar Moeskroen legde toch nog een klacht neer om de match te laten herspelen, want door de onterechte uitsluiting van Trezeguet speelde Moeskroen de laatste 10 minuten met 10 man tegen Standard.

  Het Bureau Arbitrage besliste om de match niet te laten herspelen, waarop Moeskroen naar het BAS stapte. Maar ook dat orgaan veranderde niets aan de beslissing. "De uitslag van de wedstrijd (2-1) is dus definitief bevestigd", laat Standard weten.