• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Stybar over cross in Loenhout: "Een beetje thuiskomen"

  Stybar maakt donderdag zijn rentree in het veld.

  De Azencross in Loenhout krijgt donderdag met Zdenek Stybar een extra trekpleister aan de start. De drievoudige wereldkampioen maakt deze winter twee uitstapjes naar het veld. "Ik wil het gevoel hebben dat ik nog eens veldrijder ben", blikt de Tsjech vooruit.

  Donderdag doet Stybar mee in Loenhout, vrijdag maakt hij zijn opwachting in Bredene. "Ik heb vandaag al eens het parcours in Loenhout verkend. Het wordt donderdag voor mij een beetje thuiskomen", vertelt de Tsjech van Etixx-Quick Step.

  "In deze wereld ben ik groot geworden. De ploeg heeft me zelfs een camper ter beschikking gesteld om me helemaal te kunnen onderdompelen in de sfeer. Ik wil er nog eens echt van genieten, het gevoel hebben dat ik nog eens veldrijder ben."

  Met welke ambities verschijnt de Tsjech aan de start? "Dit is tussen de kerstfeestjes door een leuke afwisseling met mijn training op de weg. Maar het zal sowieso moeilijk zijn om hier iets te tonen."

  "Ik start op de laatste rij en wil geen risico's nemen voor het wegseizoen. Maar dat wil niet zeggen dat ik er aan 50 procent zal rondrijden. Ik zal de gashendel een uur lang helemaal opendraaien."

  Over Van Aert en Van der Poel: "Ik had hen misschien aangekund"

  Wat denkt Zdenek Stybar van de dominantie van Wout van Aert en Mathieu van der Poel? "Ik had hen misschien vroeger wel aangekund", lacht de Tsjech. "Maar nu zal ik hen niet kunnen volgen."

  "Ach, ik heb nooit met hen gereden en dus is het moeilijk om me met hen te vergelijken. Het zijn allebei toppers die de cross domineren."