• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Stuivenberg, ex-assistent Van Gaal, is nieuwe coach van Genk

  Het is de 1e job voor Stuivenberg (naast Van Gaal) als hoofdtrainer bij een club.

  Video player inladen ...
  0 / 0

  Het is de 1e job voor Stuivenberg (naast Van Gaal) als hoofdtrainer bij een club.

  Video player inladen ...
  De Nederlander Albert Stuivenberg moet Genk naar Play-off I loodsen. Hij volgt Peter Maes op en tekende een contract voor onbepaalde duur. Het wordt voor de 46-jarige trainer zijn eerste job als hoofdcoach bij een club. Hij stond in het verleden wel al aan het hoofd van Jong Oranje en was assistent van Louis van Gaal bij Manchester United.

  Genk nam gisteren na anderhalf seizoen afscheid van Peter Maes na een reeks "teleurstellende resultaten". Amper een dag later heeft de club al een vervanger voorgesteld. Albert Stuivenberg moet Racing Genk van de negende plaats weer naar POI loodsen.

  De eerste gesprekken met de 46-jarige Nederlander werden enkele weken geleden opgestart. Hij zat sinds afgelopen zomer zonder club na zijn vertrek bij Manchester United. Daar was hij twee jaar lang een van de assistenten van Louis van Gaal.

  Daarvoor was Stuivenberg zeven jaar lang bondscoach van de Nederlandse U17-ploeg. Daar had hij onder anderen Memphis Depay onder zijn hoede en werd hij twee keer Europees kampioen. Hij mocht ook een jaartje Jong Oranje trainen. Enkele van zijn spelers lopen nu ook op de Belgische velden rond: Ricardo van Rhijn (Club Brugge), Bram Nuytinck (Anderlecht) en Marco Bizot (Racing Genk).

  Stuivenberg was eerder ook al eens actief in het Belgisch voetbal. In het seizoen 2000-2001 was hij assistent van Ariël Jacobs bij RWDM. Zijn palmares als hoofdcoach is nog helemaal blanco.

  Stuivenberg: "Bestuur en ik spreken dezelfde voetbaltaal"

  "Ik ben trots dat ik van een traditieclub als Genk deze kans gekregen hebt", vertelde Stuivenberg op zijn eerste persconferentie. "Ik hoor hier en daar dat het bestuur zijn nek uitsteekt door mij aan te stellen, maar ik denk niet dat het zo'n rare keuze is. We spreken dezelfde voetbaltaal."

  "Het DNA van de club is ook mijn DNA. Ze kiezen hier bewust voor jong en eigen talent en daar ligt ook mijn expertise en mijn passie. Het draait om resultaten, maar ook de manier waarop is belangrijk. Ik wil aantrekkelijk voetbal spelen waarmee onze supporters zich kunnen identificeren. Ik wil dat de spelers initiatief nemen, met en zonder de bal."

  "De tijd die ik heb is redelijk kort. De stage zal heel belangrijk zijn om elkaar te leren kennen. Play-off I halen wordt een grote uitdaging, maar dat blijft wel het doel. Het is fantastisch dat Genk nog meedoet op drie fronten, maar dat maakt de uitdaging nog groter omdat er niet veel tijd is om te trainen."

  "Voorlopig richt ik mij op de huidige staf en selectie, maar ik zal zeker betrokken zijn bij eventuele wintertransfers. Ik heb nog geen lijstje. Vandaag zal ik de spelers al kort even spreken, maar ik ben eigenlijk pas in dienst vanaf 1 januari. Ik zal de match tegen Gent dan ook vanaf de tribune bekijken."