• home
 • video
 • pas verschenen

  Jacobs over Stuivenberg: "Hij heeft de gezonde basis"

  "Een harde werker", zo omschrijft Ariël Jacobs de nieuwe Genk-coach.

  Racing Genk toverde vandaag Albert Stuivenberg uit zijn hoed als opvolger van Peter Maes. De Nederlander was tussen 2000 en 2001 assistent onder Ariël Jacobs bij RWDM. "Albert moet het geluk hebben dat de eerste wedstrijden meevallen en dat hij op die manier voeling met Play-off I blijft houden", zegt Jacobs bij Radio 1.

  "Ik heb er alleen maar goeie herinneringen aan", vertelt Ariël Jacobs over zijn samenwerking met Albert Stuivenberg, destijds bij RWDM. "Ik kan over hem geen verkeerd woord zeggen."

  "Ik had dit nieuws wel helemaal niet verwacht. Maar ik denk dat het moment gekomen is om de stap te zetten. Hij heeft zeker de gezonde basis. Hij is heel gedreven en is een harde werker."

  "Nu is het aan hem om alle ervaring die hij bij de jeugdploegen en als assistent van onder meer Louis van Gaal heeft opgedaan, te vertalen naar zijn job als hoofdcoach."

  Kan Genk met zijn nieuwe coach nog in Play-off I geraken? "Je komt bijna uit een verloren positie en je hebt meer te verliezen dan te winnen."

  "Ik zou ook Peter Maes tekortdoen door te zeggen dat het alleen maar beter kan gaan. Maar Albert moet het geluk hebben dat de eerste wedstrijden meevallen, waardoor hij voeling met Play-off I blijft behouden. Anders moet hij zich focussen op Europa en de beker."