• home
 • video
 • pas verschenen

  Boom (11e) na Zolder: "Ik laat zien dat ik nog steeds kan crossen"

  Boom in actie in Zolder.

  Een opsteker, zo omschrijft Lars Boom zijn Wereldbeker-veldrit in Heusden-Zolder. Boom mocht een tijdje aanspraak maken op een 4e of 5e plaats, maar eindigde uiteindelijk net buiten de top 10. "Ik weet dat de plekjes duur zijn, maar ik wil echt mee naar het WK", reageert de Nederlander.

  Lars Boom (30) hoopte niet meer dan 3'30" te moeten toegeven op de winnaar in Heusden-Zolder, maar deed het uiteindelijk een stuk beter dan verwacht. De Nederlander eindigde 11e, op 2'28" van een ongenaakbare Wout van Aert.

  "Ik ben hier zeer tevreden mee. Het gevoel is veel beter dan vorig jaar", vertelt Boom, die bij de start als een komeet naar voren schoot. "Vorig jaar was dat ook goed gelukt, maar daarna liep het voor geen meter meer."

  "Nu ging ik ook snel van start. Ik had vooraf ook aan enkele jongens gevraagd om een klein beetje links te houden voor me", lacht Boom.

  De Nederlander, die vanaf 1 januari Astana voor LottoNL-Jumbo ruilt, streed mee voor de 4e plaats, maar viel in de slotfase nog wat terug.

  "Ik wou die positie ronde na ronde proberen te houden, maar op een gegeven moment merkte ik dat ik technisch toch wel wat onder lig tegenover die jongens die zoveel crossen. Maar dit is een opsteker. Ik laat zien dat ik nog steeds kan crossen."

  "Ik hoop echt dat ik mee mag naar het WK"

  Met zijn hoopgevende prestatie solliciteert Lars Boom nadrukkelijk naar een plaats in de Nederlandse Wereldbeker-selectie. "Ik hoop echt dat ik mee mag naar het WK."

  "Ik weet dat de plaatsen duur zijn (6 Nederlanders mogen naar het WK). En ik snap best dat sommige renners het hele jaar door crossen en erbij willen zijn, maar ik rijd hier op een bepaald moment voor de 4e plaats. Dat doen die andere Nederlanders niet. Ik hoop echt op een selectie."