• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Peter Maes is ontslagen als coach van KRC Genk

  Exit Peter Maes in Genk.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Wegens de "teleurstellende resultaten" is Peter Maes geen trainer meer van Racing Genk. Zijn assistent Rudi Cossey neemt de taken van Maes voorlopig over. Maes kwam bij het begin van het seizoen 2015-2016 naar Genk en was er T1 in 81 officiële wedstrijden. Met Genk was hij na 19 matchen op de negende plaats beland, op 9 punten van POI.

  Over het vertrek van Maes werd al enkele dagen gespeculeerd in Genk. De uitslagen in de competitie gingen van kwaad naar erger. Zo boekte Genk op 19 november zijn laatste overwinning en sprokkelde het daarna in vier wedstrijden maar één punt.

  Anderzijds stootte Genk wel door naar de halve finales in de Beker van België en wist het Europees te overwinteren in de Europa League. Toch zat er al langer ruis op de lijn tussen Maes en het management van de club, met het ontslag van Maes vandaag tot gevolg.

  "Het bereiken van Play-off 1 komt fors in gevaar door de tegenvallende resultaten van de laatste weken. Daarom werd beslist de samenwerking te beëindigen", schrijft Genk in een mededeling op zijn website.

  "Voor de thuiswedstrijd morgen tegen AA Gent zal Rudi Cossey tijdelijk de rol van T1 op zich nemen. KRC Genk bedankt Peter Maes voor zijn harde werk en wenst hem veel succes in zijn verdere carrière."

  Tweets van analisten: