• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Persoon over operatie: "Als het mislukt, zal ik moeten stoppen met boksen"

  Persoon won gisteren haar 39e kamp.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Persoon won gisteren haar 39e kamp.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Delfine Persoon won gisteren haar 39e kamp, maar de wedstrijd in Izegem was mogelijk haar laatste. De wereldkampioene laat zich nu opereren aan haar rechterhand, maar dat is niet zonder risico. "Als het mislukt, zal ik noodgedwongen moeten stoppen."

  Delfine Persoon won gisteren de kerstmeeting in Izegem. Haar 39e overwinning al, maar mogelijk worden het er geen 40. "Ik sukkel al sinds april 2015 met een blessure aan mijn rechterhand. Het zijn de gewrichtsbandjes aan de binnenkant van mijn rechterwijsvinger. Ik voel het bij iedere slag en het is niet meer plezant om zo te boksen."

  "Tijdens een kamp zorgt de adrenaline ervoor dat ik het niet echt voel. En ik boks ook altijd met een inspuiting. Maar ideaal is het allemaal niet. Ik durf mijn rechterhand bijna niet meer te gebruiken. En dan gaat je zelfvertrouwen ook naar beneden. Het is eigenlijk niet meer haalbaar."

  "Ik heb al veel geprobeerd. Dikke handschoenen, extra sponsen om de druk te verlichten, maar het moet geopereerd worden. Ik heb het tot nu kunnen uitstellen, maar ik heb geen andere keuze meer. Het probleem is dat het zo delicaat is dat er niet veel specialisten zijn die happig zijn om het te opereren."

  "Het zou dus kunnen dat ik na de operatie meer last heb dan nu. Als het mislukt, zal ik noodgedwongen moeten stoppen met boksen. Zoals een voetballer zijn voeten nodig heeft, heb ik mijn handen nodig. Ik voel me nog niet oud en versleten en heb zin om nog een tijdje door te doen, maar het kan zijn dat mijn hand daar anders over beslist."