• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Conte over Batshuayi: "Zijn gedrag is geweldig"

  Mag Michy Batshuayi straks juichen?

  Als alles naar wens verloopt staat Michy Batshuayi straks voor het eerst aan de aftrap in de Premier League. Chelsea-coach Antonio Conte heeft alvast woorden van lof voor de Belg.

  Door de schorsing van Diego Costa moet Conte vooraan een nieuwe spits in zijn ploeg droppen. Meer dan waarschijnlijk zal de Italiaanse trainer onze landgenoot Michy Batshuayi een eerste basisplaats in de Engelse competitie gunnen.

  "Natuurlijk wil Michy spelen. Maar als je iemand als Diego Costa, die fantastisch speelt en veel scoort, voor je neus hebt staan, is dat niet evident", zegt Conte.

  "Maar toch: de attidude en de houding van Michy zijn geweldig. Zijn inzet op training is meer dan 100%. Hij werkt elke dag aan zijn technische en fysieke paraatheid. Verder brengen wij hem nog heel wat tactische zaken bij."

  "Michy moet blijven werken om beter te worden. Als hij dat doet, ben ik ervan overtuigd dat zijn moment zal komen. Hij kan veel opsteken van Costa door dicht bij hem te blijven."

  Chelsea neemt het vanmiddag om 16u op Stamford Bridge op tegen Bournemouth. U kunt de wedstrijd met live-tekstupdates volgen op onze website.

  Conte: "Als ik Michy straks in de basis-11 zet, dan zal ik hem niet met extra druk opzadelen. Gewoon omdat hij klaar zal zijn om te spelen. Hij moet doen wat hij op training geleerd heeft, niet meer of minder dan dat."