• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  VIDEO: Seattle pakt MLS-titel na strafschoppen

  De Seattle-spelers schreeuwen hun vreugde uit.

  In de Major League Soccer heeft Seattle zich voor het eerst tot kampioen gekroond. De Sounders pakten de titel door in de finale Toronto te verslaan na penalty's. Seattle-doelman Stefan Frei werd verkozen tot MVP, de meest waardevolle speler.

  Toronto morst met kansen in reguliere speeltijd

  De MLS wordt beslist in play-offs, die uitmonden in een finale. Dit jaar stonden Seattle en Toronto tegenover elkaar in de eindstrijd. Thuisploeg Toronto had de beste kansen, maar onder meer Altidore en Giovinco konden niet scoren.

  Fenomenale Frei loodst Seattle naar de strafschoppen

  Na 90 minuten stond de 0-0 nog altijd op het bord. Verlengingen dan maar en ook daarin was de beste mogelijkheid voor Toronto. Na een corner kopte Bradley richting winkelhaak, maar Frei toverde een verbluffende redding uit zijn mouw.

  Seattle klaart de klus in de strafschoppenserie

  Ook in de verlengingen werd niet gescoord, penalty's moesten voor de beslissing zorgen. Van de eerste vijf strafschoppen misten beide ploegen er eentje. Toronto-speler Morrow miste vervolgens de zesde elfmeter, waarna Torres zijn team naar de titel knalde.

  Het titelfeest werd ingezet...