• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Olivier Philippaerts komt 25 honderdsten tekort voor 2e grandslamzege

  Philippaerts, hier op een ander paard, moest enkel een Braziliaan voorlaten.

  Ruiter Olivier Philippaerts is in Genève dichtbij een tweede grandslamzege gekomen. Met de 10-jarige merrie Legend of Love moest hij enkel de Braziliaan Pedro Veniss voor zich dulden. Die was maar 25 honderdsten sneller dan onze landgenoot.

  Philippaerts verbaasde vier jaar geleden vriend en vijand met zijn zege in Calgary. Dit weekend kwam daar bijna een tweede grandslamzege bij in Genève, maar hij moest nipt de Braziliaan Pero Veniss voor zich dulden. Het verschil bedroeg amper 25 honderdsten.

  "Het was mooi geweest om vier jaar na Calgary deze wedstrijd te winnen, maar al bij al ben ik tevreden met onze prestatie" reageerde Philippaerts achteraf.

  "Legend of Love deed het uitstekend in een wedstrijd die je toch tot de zwaarste indoorjumpings mag rekenen. Genève is de Grand Slam, de beste combinaties van Calgary en Aken stonden hier aan de start."

  "Ik kwam in de barrage laat aan de beurt zodat ik enkele combinaties aan het werk heb kunnen zien. Veniss had een snelle tijd neergezet en ik wist dus wat me te doen stond. Op de laatste hindernis heb ik iets meer tijd genomen dan de concurrentie en waarschijnlijk heb ik de zege daar laten liggen."

  Ondanks de concurrentie van de wereldbekermanche in A Coruna (Spanje), waar broer Nicola 9e werd, was de Grand Prix van Genève de sterkst bezette wedstrijd van het seizoen. De volledige top tien van de wereld stond er aan de start.