• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Moedeloze Pauwels: "Van Aert en Van der Poel rijden nog sneller dan Nys"

  Pauwels: "Ik ben redelijk goed, maar die twee steken er bovenuit."

  In Essen stond er gisteren geen maat op Van Aert, vandaag in Overijse demonstreerde Van der Poel. "Het is altijd afzien van bij de start", zucht Kevin Pauwels, die twee keer op het podium stond dit weekend, maar nog op zoek is naar een eerste overwinning.

  Wout van Aert en Mathieu van der Poel blijven het veldritseizoen domineren. De wereldkampioen heeft 10 overwinningen op zijn naam staan, zijn rivaal heeft er al 11. De andere veldrijders lijken enkel kans te maken op de bloemen als de twee tenoren niet aan de start staan.

  Is dat nog leuk, vroeg Sporza-journalist Christophe Vandegoor aan Kevin Pauwels. "Minder dan vroeger. Het is van bij de eerste ronde altijd volle bak. Als je alleen komt te zitten, is het afzien tot de streep."

  Ook Sven Nys domineerde in het veld, al konden zijn concurrenten toch nog regelmatig hun graantje meepikken. "Die twee rijden nog een niveau hoger dan Sven. Ik denk dat ik redelijk goed ben, maar zij steken er nog een stuk bovenuit."

  "Ik hoop altijd dat het in het begin eens wat minder snel gaat. Maar gisteren reed Wout weer vollen bak in de eerste ronde en nu was het Mathieu. Dan kom je snel alleen te zitten. Ik probeerde vandaag nog aan te klampen, maar voelde meteen dat het parcours te lastig was daarvoor."

  "Het was vooral afzien vandaag, maar ja...", besluit een moedeloze Pauwels met een diepe zucht.