• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Marchant is eerste Belg die naar punten skiet in Wereldbeker

  Marchant (archief) wordt bijna negentien.

  Onze landgenoot Armand Marchant heeft een beetje geschiedenis geschreven in de sneeuw. Hij werd 18e in Val d'Isère en pakt daarmee als eerste landgenoot WB-punten bij de mannen.

  Over enkele dagen blaast Armand Marchant 19 kaarsjes uit en onze landgenoot heeft zichzelf al een mooi cadeau geschonken. Op de Wereldbekermanche slalom in Val d'Isère behaalde hij een 18e plaats in de eindstand.

  Hij was bijna vier seconden trager dan winnaar Henrik Kristoffersen, maar zijn plaats leverde hem wel punten op. Hij mag zichzelf nu de eerste Belgische man noemen die punten pakt op een Wereldbekermanche Alpijns skiën. Karen Persyn ging hem voor bij de vrouwen.

  In de Wereldbekerstand komt Marchant binnen op de 31e plaats. "Ik ben heel trots", vertelde hij aan RTBF Sport. "Al mijn harde werk loont. Ik was opgestaan met een goed gevoel en het was echt een topdag."

  "Het is nu niet het doel om in elke Wereldbekermanche punten te pakken. Ik ben nog jong dus we zullen zien hoe het loopt. Ik ben nog ver verwijderd van de echte wereldtop, maar ik zal hard blijven werken."