• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Joshua verlengt IBF-titel, volgende opponent Klitsjko duikt al op in de ring

  Anthony Joshua en Vladimir Klitsjko nemen het in april tegen elkaar op.

  Anthony Joshua heeft met succes zijn IBF-wereldtitel verdedigd. Uitdager Eric Molina kwam er nauwelijks aan te pas tegen de Brit en beet al in de derde ronde in het zand. Vladimir Klitsjko, de volgende opponent van Joshua, dook na de kamp al meteen op in de ring om de Brit in de ogen te kijken.

  Anthony Joshua had zijn vorige 17 profkampen met knock-out gewonnen en het werd al vroeg duidelijk dat de Amerikaan Molina het volgende slachtoffer zou worden.

  Drie rondes hield Molina het vol, maar dan ging hij een eerste keer tegen het canvas na een mokerslag van Joshua's rechter. Molina krabbelde nog overeind, maar enkele tellen later ging het licht definitief uit bij de Amerikaan.

  Na de kamp kwam voormalig wereldkampioen Vladimir Klitsjko de ring in. Hij feliciteerde Joshua en kondigde aan dat hij het op 29 april in Wembley zal opnemen tegen de Brit. "Dit gevecht moet er gewoon komen, dat is wat de fans willen. Het was goed dat ik hier aanwezig was, zodat ik hem al eens aan het werk kon zien", zegt Klitsjko.

  Voor de 40-jarige Oekraïner wordt het een kans om de IBF-titel terug te winnen, maar ook de WBA-titel. Die is vacant nadat Tyson Fury door gezondheidsproblemen zijn titel afstond. "Klitsjko wil zijn titels terug. Moge de beste winnen", sprak Joshua.