• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Dit was het sportweekend: gouden belofte, slappe kost op Anderlecht en Duivelse Dries

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Heeft u afgelopen weekend genoten van de frisse buitenlucht? Groot gelijk. Wij zetten voor u het belangrijkste sportnieuws op een rijtje, zodat u mee bent aan de koffie-automaat.

  Goud voor belofte Isaac Kimeli op het EK veldlopen

  Isaac Kimeli veroverde het goud bij de beloften op het EK veldlopen op Sardinië. Hij liep de hele tijd mee in de kop van de wedstrijd en had het sterkste eindschot van een kopgroepje.

  "Dit is een droom die uitkomt", zegt de 22-jarige Belg. "En we halen ook nog zilver met de ploeg. We schrijven een beetje geschiedenis."

  Anderlecht en Club Brugge serveren slappe kost in topper

  Anderlecht en Club Brugge konden de voetbalfans niet bekoren in een flauwe klassieker. De doelmannen kregen weinig werk. Club laat door het gelijkspel na om Zulte Waregem van de leidersplaats te stoten.

  Timmy Simons liet het niet aan zijn hart komen. Hij genoot met volle teugen van zijn 40e verjaardag.

  Zaterdag Wout, zondag Mathieu

  Mathieu van der Poel en Wout van Aert verdelen de buit in de twee crossen van het weekend.

  Van der Poel won met veel overmacht de Druivencross in Overijse. Van Aert moest zich tevreden stellen met een tweede plek, maar had de dag voordien wel de DVV-cross in Essen op zijn naam geschreven.

  Kevin Pauwels wordt er moedeloos van. "Van Aert en Van der Poel rijden nog sneller dan Nys", sprak de Marlux-renner, die zowel in Essen (tweede) als in Overijse (derde) het podium haalde.

  Mertens in bloedvorm: hattrick tegen Cagliari

  Dries Mertens blijft indrukwekkend presteren. Napoli won met 0-5 op het veld van middenmoter Cagliari. De Rode Duivel nam drie goals voor zijn rekening. De club van Mertens klimt zo naar de vierde plaats.

  Dries Mertens is daarmee de enige speler in de Serie A die dit jaar al 2 hattricks gemaakt heeft.

  Het was niet het weekend van Bart Swings in Heerenveen

  Iets minder goed verging het Bart Swings. Hij sloot een matig weekend op de Wereldbekermanche in Heerenveen af met een achtste plaats op de 10 kilometer. Hij finishte in 13'15"27 en was zo meer dan 23 seconden trager dan winnaar Jorrit Bergsma.

  Video player inladen ...

  's Werelds bekendste MMA-vechter blundert op Instagram

  De leukste tweet van het weekend kwam van Conor McGregor. De Ierse kooivechter is niet vies van een beetje grootspraak en bijhorende belangstelling.

  Maar in zijn recentste post op Instagram pakte dat verkeerd uit. In een poging om intelligent over te komen, met een krant in de hand op zijn privéjet, maakt hij zich alleen maar belachelijk.

  Tenzij hij de krant omgekeerd kan lezen natuurlijk... of zijn 9 miljoen volgers in het ootje neemt. De Ier staat erom bekend regelmatig een grap uit te halen. Aan u om te oordelen.