• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  De Boeck: "Ik maakte 1 fout: ik had niet mogen blijven na de redding"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Glen De Boeck heeft in De zevende dag het stilzwijgen doorbroken na zijn ontslag als coach van Moeskroen. "Ik had even tijd nodig om te bekomen", zegt De Boeck, die vervolgens wel de vinger op de zere wonde van de Henegouwse club legt. "Er is te weinig kwaliteit."

  "Vorige week zondag kreeg ik een telefoontje dat ik mij maandag om 10.30u moest melden op de club", vertelt Glen De Boeck het verhaal van zijn ontslag. "Het was mijn vrije dag en ik had gepland om te gaan golfen."

  "Ik vroeg: "Is het om mijn ontslag mee te delen? Wees dan volwassen en zeg het mij nu." Maar dat ging blijkbaar niet. Om 10.30u was ik op de club, om 10.45u was ik al weer weg."

  "Hun eerste woorden waren: "We eindigen hier de overeenkomst." Er was geen discussie meer mogelijk."

  "Het erge is dat ze mij 3 weken geleden op een vergadering nog zeiden dat zelfs José Mourinho het niet beter zou doen. Ze gaven me vertrouwen, zwart op wit, en de belofte dat ik tot de winterstop mocht blijven en dat ze dan 5 à 6 spelers zouden halen."

  "Aan de inzet van de spelers lag het zeker niet. Die gasten hebben zich vanaf de eerste tot de laatste minuut 200% gegeven. Maar het ligt gewoon aan de kwaliteit: er is geen ervaring, geen persoonlijkheid, geen scorend vermogen,..."

  "Er was één persoon waarmee ik niet door één deur kon"

  De Boeck heeft naar eigen zeggen geen problemen met de club, wel met het beleid van de club.

  "Er was één persoon waar ik niet mee door één deur kon", zegt De Boeck, die doelt op sportief directeur Joeri Selak ("maar ik ga zijn naam niet uitspreken").

  "Die man heeft mij ook aan de kant geschoven. Terwijl ik van de rest van de club veel vertrouwen kreeg. Ik had ook een enorm goeie staf, misschien wel de beste waarmee ik ooit werkte, met Munaron en Staelens en ook twee Franstaligen die toppers zijn in hun domein."

  "Ik heb één fout gemaakt: ik had niet mogen blijven na de redding. Maar je hebt je geëngageerd tegenover bepaalde mensen, onder meer je staf. Om dan de deur achter je dicht te trekken... Zo zit ik niet in elkaar."

  "Rednic heeft zich niet collegiaal gedragen"

  De Boeck werd bij Moeskroen vervangen door Mircea Rednic, die bij zijn aanstelling zei dat er wél genoeg kwaliteit in de kern zit. "Daar zal hij na zaterdagavond (Moeskroen verloor met 1-4 tegen KV Mechelen) al anders over denken."

  "Ik vind dat Rednic zich onprofessioneel en niet collegiaal gedragen heeft. Een tijdje geleden zei hij immers: "Ik zit binnen 3 weken op een bank bij een Belgische club." Dan weet je dat er al gepraat was."

  En wat nu? "Een beetje golfen, een beetje reizen. Maar ik ben ook klaar voor een nieuwe uitdaging, ook in het buitenland. Na mijn ontslag bij Waasland-Beveren was ik daar niet klaar voor. Ik heb heel erg genoten van het verhaal bij Moeskroen. Ik weet nu dat mijn passie bij het voetbal ligt."