• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bundesliga krijgt videoref vanaf volgend seizoen

  De videoref moet de hoofdscheidsrechter assisteren bij betwistbare fases.

  De Duitse voetbalcompetitie krijgt vanaf volgend seizoen een videoscheidsrechter die de hoofdscheidsrechter zal assisteren. "De videoref zal de mogelijkheid hebben om beslissingen van de hoofdscheidsrechter te beïnvloeden."

  "Als alles werkt zoals voorzien, zullen we in de Bundesliga met een videoscheidsrechter werken vanaf het seizoen 2017-2018", verklaarde Helmut Krug, de baas van de Duitse scheidsrechters en vroeger zelf een internationale scheidsrechter.

  "Er zal communicatie mogelijk zijn tussen de scheidsrechter op het veld en de assisterende videoref. De videoscheidsrechter zal dus de mogelijkheid hebben om beslissingen van de hoofdscheidsrechter te beïnvloeden."

  De technologie wordt momenteel nog uitgetest in Duitsland en zal vanaf volgende week donderdag ook gebruikt worden tijdens de eindfase van het wereldkampioenschap voor clubs in Japan 

  De scheidsrechters van de Bundesliga maken dit seizoen al gebruik van de technologie door betwistbare fases van al gespeelde wedstrijden te beoordelen.

  De Duitse voetbalbond hoopt om de technologie vanaf volgend seizoen ook te kunnen gebruiken tijdens de wedstrijden. "Onze scheidsrechters krijgen allemaal een opleiding en ze hebben al veel met de technologie kunnen oefenen", concludeerde Krug.