• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Rosberg zoekt nieuwe uitdagingen: "Zie mezelf wel filmster worden"

  De naam is Rosberg, Nico Rosberg.

  Nu zijn Formule 1-carrière is afgelopen, kijkt wereldkampioen Nico Rosberg naar de toekomst. Naast die carrièrewending wil hij ook graag veel kinderen. "Een eigen voetbalploegje, maar mijn vrouw ziet dat niet zitten", vertelt hij in een interview met AFP.

  Het afscheid van Nico Rosberg kwam als een donderslag bij heldere hemel. De Duitser, die zich vorige maand tot wereldkampioen kroonde, wil meer tijd vrijmaken voor zijn gezin. "Kerstmis wordt mijn eerste echte moment van vrijheid", vertelt hij aan het Franse persagentschap AFP.

  "Het wordt een nieuw hoofdstuk in mijn leven. Ik ga Kerstmis vieren op Ibiza met mijn familie, een kerstboom en een traditioneel kerstdiner met kalkoen."

  Dat Rosberg een familieman is, is geen geheim. Hij wil dan ook veel broertjes en zusjes voor zijn dochtertje. "Een eigen voetbalploegje", lacht hij. "Maar mijn vrouw ziet dat niet zo zitten."

  Het afscheid van Rosberg kwam erg plots. "Ik heb mijn jeugddroom kunnen verwezenlijken, maar het laatste seizoen was mentaal enorm zwaar, ik heb er veel voor opgeofferd."

  Nu zijn carrière als F1-rijder erop zit, moet de 31-jarige Rosberg op zoek naar een nieuwe uitdaging. AFP vraagt zich af of hij een overstap naar de filmwereld ambieert. "Dat zou ik graag doen", klinkt het. Ik heb al wat acteerervaring, want ik heb al in een paar reclamefilmpjes gespeeld. Actieheld, dat zou ik leuk vinden."