• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Louise Carton over EK-parcours: "Veld met wat linten"

  Louise Carton won vorig jaar het EK bij de beloften.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Zondag is Sporza paraat voor het EK veldlopen in Chia (Sardinië). Leading lady Louise Carton, vorig jaar winnares bij de beloften, wil nu schitteren bij de "grote vrouwen". "Ik ben benieuwd wat mijn plaats is bij de senioren", zegt Carton aan Marc Willems.

  Louise Carton koos er voor om haar Europese veldlooptitel bij de beloften niet te verdedigen. De 22-jarige legt voor zichzelf de lat wat hoger en gaat van start bij de senioren. Een typische cross wordt het in Chia op Sardinië wellicht niet want het is er warm (17°C) en het parcours is erg vlak.

  "Het parcours is niet uitdagend, eerder saai. Eigenlijk een veld waar men wat linten heeft gespannen", vindt Louise Carton. Bij de verkenning was hét gespreksonderwerp de ondergrond. "De ondergrond is heel oneffen en vanaf halfweg koers gaat dat wel veel energie vragen."

  Medailleverwachtingen koestert Carton bij haar eerste deelname in de seniorencategorie uiteraard niet. "De Turkse atletes (van Keniaanse origine) zoals Can zijn topfavoriet. Voorts heb je de Ierse McCormack, de Noorse Grovdal, de Britse Steel."

  "Eigenlijk ben ik benieuwd wat mijn plaats in dat seniorenveld is. Ik verwacht dat er in het begin snel zal worden gelopen, maar de koers is 8km en er zal ergens wel wat getemporiseerd worden. Ik hoop dan dat ik met de eerste groep kan mee gaan en mijn wedstrijd mooi kan afmaken."

  U kunt alle wedstrijden (junioren, beloften én senioren) vanaf 10.15u rechtstreeks bekijken met livestream op www.sporza.be. Op TV brengt SPORZA ruime samenvattingen van de wedstrijden voor beloften mannen en senioren vrouwen én mannen. Daarvoor moet u afstemmen op Eén vanaf 13u30.

  Louise Carton: "Eigenlijk een veld met wat linten"

  Video player inladen ...