• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Besiktas en Bursaspor veroordelen bloedige aanslagen vlakbij stadion

  De dodentol van de aanslagen is hoog.

  De Turkse stad Istanbul is enkele uren na de wedstrijd Besiktas-Bursaspor opgeschrikt door twee explosies. Er vielen minstens 38doden, waarvan 30 politieagenten. Daarnaast zijn er ook 166 gewonden. Sommige slachtoffers zijn nog altijd in kritieke toestand.

  Besiktas-Bursaspor stond zaterdagnamiddag om 17u op het programma. De wedstrijd eindigde op een 2-1-overwinning voor de thuisploeg, maar zo'n twee uur na het laatste fluitsignaal waren er twee zware explosies in de buurt van het stadion van Besiktas.

  De Turkse minister van Binnenlandse Zaken heeft bevestigd dat er twee explosies waren. Eerst ontplofte een bomauto, nog geen minuut later blies een zelfmoordterrorist zichzelf op.

  De meeste supporters waren al huiswaarts, maar de ordediensten waren wel nog massaal aanwezig. De tol bij de politie is zwaar: van de 38 dodelijke slachtoffers zijn er 30 politieagenten. Er wordt dan ook vermoed dat de politie het doelwit was van de aanslag.

  Besiktas heeft de explosies "zwaar veroordeeld" op zijn website. Tegenstander Bursaspor liet weten dat hun fans ongedeerd zijn. "We wensen de slachtoffers een spoedig herstel", klonk het nog.