• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgische biatleet Rösch verrast op WB-manche

  Michael Rösch: "Deze zesde plaats betekent veel voor mij."

  Biatleet Michael Rösch is zesde geworden op de WB-manche achtervolging in Pokljuka (Slovenië). Voor Rösch is het de eerste topprestatie sinds hij in 2014 de Belgische nationaliteit verwierf. Op de Winterspelen in 2006 won hij als Duitser goud op de estafette.

  De overwinning in Pokljuka was voor de Franse topper Martin Fourcade. Die verzilverde in de achtervolging over 12,5km zijn goeie uitgangspositie, na zijn zege van gisteren in de sprint.

  In de achtergrond leverde Rösch de meest verrassende prestatie. Onze landgenoot begon als 16e aan de achtervolging en dankzij 4 foutloze schietrondes en sterk langlaufwerk rukte hij op naar de zesde plaats.

  "Voor sommigen is een zesde plaats een stomme zesde plaats, maar voor mij betekent dit enorm veel", zei een emotionele Rösch. "Het was voor mij de perfecte race." Het was bijna 8 jaar geleden dat Rösch nog in de top 6 was geëindigd in een individuele wedstrijd.

  Rösch was als meervoudig wereldkampioen bij de junioren een toptalent, maar na een goed begin raakte zijn carrière wat op een dood spoor. Als Belg timmert hij nu weer aan de weg naar de top en hoopt hij mee te doen aan de Winterspelen van 2018.