• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vermaelen: "Ik heb 90 minuten pijnvrij gespeeld, dus ik ben gelukkig"

  Vermaelen is na maanden blessureleed weer fit.

  Groepswinnaar AS Roma maakte gisteren geen indruk met een 0-0-gelijkspel tegen Astra Giurgiu. Toch was het een interessante wedstrijd voor de Belgische bondscoach want Thomas Vermaelen stond 90 minuten tussen de lijnen. "Ik heb geen hinder ondervonden", zei de verdediger achteraf.

  Voor het eerst sinds 28 augustus mocht Thomas Vermaelen nog eens aan een wedstrijd beginnen bij Roma. "Ik voel me goed", zei de Rode Duivel. "Ik heb meteen 90 minuten gespeeld en dat zonder hinder te ondervinden. Ik heb fysiek geen probleem meer. Ik heb een hele match pijnvrij gespeeld, dus ik ben gelukkig."

  Roma-coach Spalletti was tevreden met de prestatie van de Belg. "Ik ben blij met zijn complimenten. Hij beslist uiteindelijk toch wie er speelt. Ik probeer er altijd 100 procent voor te gaan en dat is makkelijker als ik gelukkig ben. Ik amuseer me bij deze club en daardoor zal ik sneller mijn beste niveau halen."

  Roma was al zeker van groepswinst en wacht in spanning de loting af. "Alles kan nu gebeuren. We kunnen nog tegen grote teams uitkomen, dus we mogen geen foutjes meer maken. De Europa League is een doel voor Roma. We willen de beker winnen want Roma is zeker een ploeg die dat kan."