• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Rodriguez stopt dan toch: "Mentaal en fysiek niet klaar voor comeback"

  Joaquim Rodriguez won in zijn carrière 2x de Ronde van Lombardije.

  Joaquim Rodriguez breit dan toch geen vervolg aan zijn wielercarrière. De 37-jarige Spanjaard zou volgend seizoen voor Bahrein-Merida uitkomen, maar is daar niet klaar voor. "Het is beter zo", laat hij weten op Instagram.

  Rodriguez kondigde tijdens de Tour zijn afscheid aan en stopte volledig met wielrennen na zijn vijfde plaats op de Olympische Spelen. Hij verraste met een comeback in het najaar en tekende daarna zelfs een contract voor volgend seizoen bij Bahrein-Merida.

  Dat extra seizoen komt er nu toch niet. Rodriguez kondigde vandaag op Instagam aan de fiets definitief aan de haak te hangen. "Ik heb de tijd genomen om goed na te denken", vat de Spanjaard aan.

  "Ik heb geprobeerd om opnieuw in die dagelijkse routine te komen, maar besefte dat het niet meer mogelijk was. Met de hulp van mijn familie en vrienden heb ik beslist om niet meer in competitie terug te keren volgend seizoen."

  "Het was een heel moeilijke beslissing, maar ik denk dat het beter is niet terug te komen als ik er niet zeker van ben dat ik op het hoogste niveau kan meedraaien. Ik ben mentaal en fysiek niet 100% klaar voor een comeback. Het is beter zo."

  Rodriguez wil wel nog een rol spelen bij Bahrein-Merida, zijn nieuwe ploeg. "Ik wil mijn ervaring doorgeven aan de jonge renners van het team, maar zelf zal ik niet meer fietsen. Bedankt wielersport, je bent het beste wat me ooit is overkomen in mijn leven."

  Opgezet spel van Bahrein?

  Het afscheid van Joaquim Rodriguez komt niet helemaal als een verrassing. Algemeen wordt aangenomen dat de nieuwe ploeg de Spanjaard nodig had om voldoende WorldTour-punten te hebben om aan een licentie te geraken. Nu de licentie voor Bahrein binnen is, beslist Rodriguez om zich toch terug te trekken. Toeval?

  Toch heeft Bahrein ook zonder Rodriguez nog heel wat fraais in de aanbieding: Vincenzo Nibali, Sonny Colbrelli, Jon Izagirre, Heinrich Haussler, Enrico Gasparotto en Giovanni Visconti zijn de bekendste namen.

  De mededeling van Rodriguez op Instagram: