• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Renato Neto is officieel eigendom van AA Gent en tekent tot 2019

  Renato Neto speelt sinds 2013 voor AA Gent.

  AA Gent heeft Renato Neto nu ook officieel overgenomen van Sporting Lissabon, waarvan het de speler huurde sinds januari 2013. Dat meldt Gent op zijn website. De Braziliaanse middenvelder heeft een contract getekend tot 2019.

  Renato Neto begon zijn carrière bij Sporting Lissabon, maar werd in 2009 uitgeleend aan Cercle Brugge. Na 54 wedstrijden en 5 doelpunten verhuisde Neto naar AA Gent. In totaal speelde de Braziliaan al 172 wedstrijden voor Gent, maar enkele weken geleden bleek dat hij geen eigendom is van die club.

  De 25-jarige middenvelder werd de voorbije seizoenen nog gehuurd en die situatie bemoeilijkte de onderhandelingen over een verlengd verblijf in Gent, maar nu is de kogel dan toch door de kerk.

  Neto, die dit seizoen al 7 keer scoorde in de Belgische competitie en 3 keer in de Europa League, wordt nu officieel eigendom van AA Gent en zet zijn handtekening onder een contract dat hem tot 2019 aan de landskampioen van 2015 bindt.