• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  De Condé: "Van elke gelegenheid gebruikmaken om ploeg op de rails te krijgen"

  Sportief directeur Dimitri De Condé.

  Racing Genk verzekerde zich in de Europa League vandaag van groepswinst in groep F. Sportief directeur Dimitri De Condé is dan ook een tevreden man. "Hopelijk is deze zege in Sassuolo een voorbode van nog veel moois de komende weken."

  "Groep als deze op de eerst plaats afsluiten, is een goed resultaat"

  Door de hevige mist in Italië kwam Genk een dag later dan gepland in actie. Een vervelende situatie? "Het Europa Leaguegevoel was er niet echt", laat De Condé weten aan Sporza. "Er zat ook heel weinig volk in het stadion."

  "Door de omstandigheden was er gisteren wel wat zenuwachtigheid in de spelersgroep, maar vandaag voelde je dat die onzekerheid volledig weg was. Dat zag je ook in de wedstrijd."

  "Ik denk dat we heel tevreden mogen zijn met de zege en vooral met de groepswinst. Het was een zware poule met een Spaanse en Italiaanse eersteklasser. Zo'n groep op de eerste plaats afsluiten, is een zeer goed resultaat. Daarnaast hebben ook heel wat jongeren zich laten zien met Heynen, Trossard en doelman Jackers."

  Hoe belangrijk was groepswinst voor Genk? "We wilden het echt wel en niet alleen voor de eer. We zitten in een situatie waarin het niet super gaat. We moeten dan ook van elke gelegenheid gebruikmaken om deze ploeg opnieuw op de rails te krijgen."

  "De wedstrijden tegen Oostende en Lokeren waren een zware domper. Het was twee keer niet wat we verwacht hadden. Hopelijk is deze zege bij Sassuolo een voorbode van veel moois de volgende weken."

  "We weten wat ons te doen staat de volgende weken en dat is punten pakken"

  Het gaat Genk niet voor de wind in de competitie. De Croky Cup is dan ook een groot doel. "Door de zege tegen Sassuolo kunnen we heel geconcentreerd en gemotiveerd werken naar die bekerwedstrijd van woensdag in Charleroi. Die is heel belangrijk voor deze club."

  "Het programma in de competitie is heel moeilijk de komende weken. We krijgen Standard en AA Gent over de vloer en tussendoor moeten we nog naar leider Zulte Waregem. We weten wat ons te doen staat en dat is punten pakken."