• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Carrasco speelt volgend seizoen in het Wanda Metropolitano-stadion

  Het nieuwe stadion van Atletico Madrid.

  Atletico Madrid heeft vandaag zijn nieuwe stadion voorgesteld. De voetbaltempel zal de naam Wanda Metropolitano dragen, een verwijzing naar de Chinese vastgoedgigant Wanda Group die zich vorig seizoen voor 20% inkocht bij Atletico. Ook het clublogo van de Spaanse topclub verandert in 2017.

  De nieuwe thuishaven van Atlético Madrid biedt plaats aan 73.000 toeschouwers en ligt aan de oostkant van Madrid, dicht in de buurt van de Madrileense luchthaven Barajas.

  Een aantal grote bedrijven, vooral uit Azië, deden bij de club van Rode Duivel Yannick Carrasco (foto) een bod om de naamgever van het nieuwe stadion te worden.

  Uiteindelijk ging de keuze naar het Chinese Wanda Group, het vastgoedbedrijf van miljardair Wang Jianlin dat zich vorig jaar al inkocht bij de Madrilenen (zie: lees ook).

  De naam van het nieuwe stadion is ook een verwijzing naar het oude stadion Metropolitano, waar Atletico Madrid zijn thuiswedstrijden speelde tussen 1923 en 1966, voor de verhuizing naar het Estadio Vicente Calderon. 

  Om het nieuwe hoofdstuk te "vieren" ontwikkelde de Spaanse topclub ook een nieuw logo (zie: tweet onderaan).

  De mededeling op Twitter:

  Het nieuwe logo van Atletico Madrid (rechtsonder):