Ga naar de inhoud

45-jarige Rebellin volgt Schumacher naar Koeweit

 vr 9 december 2016 20:18
Er komt maar geen sleet op Davide Rebellin.
Davide Rebellin zal ook voor het 24e jaar op een rij aan de start van het wielerseizoen staan. De 45-jarige Italiaan vond met het continentale Koeweit-Cartucho een nieuwe uitdaging.

Renners als Benoot, Stuyven, Gaviria, Coquard, Ewan en Alaphilippe waren nog niet geboren toen Davide Rebellin in 1992 zijn eerste profcontract tekende bij GB-Maglificio.

24 jaar later weet Rebellin nog altijd van geen ophouden. Even leek er een einde te komen aan zijn carrière, toen hij na vier jaar geen nieuw contract kreeg bij CCC. Maar Koeweit-Cartucho, een continentale ploeg uit de oliestaat, gooit hem een reddingsboei.

Rebellin volgt zo het voorbeeld van mededopingzondaar Stefan Schumacher. De Duitser, amper 35 jaar oud, was al een paar keer eerder in zijn carrière ploegmaat van Rebellin.

Dat Rebellin zeker geen figurant is in het peloton bewees hij dit jaar onder meer in de sterk bezette Ronde van Abu Dhabi (14e plaats in eindstand), de Ronde van Tsjechië (3e plaats na Ulissi en Langeveld), Brabantse Pijl (14e plaats) en Milaan-Sanremo (21e plaats).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.