• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Welke tegenstanders liggen er in het verschiet voor de Belgen in de Europa League?

  Anderlecht, AA Gent en RC Genk gaan maandag de bokaal in.

  Maandag wordt in Nyon geloot voor de 1/16e finales van de Europa League. Er gaan drie Belgische teams de bokaal in. Bekijk hier de mogelijke tegenstanders van Anderlecht, AA Gent en Racing Genk.

  Bij de loting zijn er maandag twee potten. In pot 1 zitten de 12 groepswinnaars uit de Europa League en de beste vier derdes uit de groepsfase van de Champions League. In de tweede bokaal gaan de 12 nummers 2 uit de Europa League en de slechtste vier derdes uit de Champions League.

  De clubs in de eerste pot spelen eerst op verplaatsing. Dat betekent dat Anderlecht en AA Gent sowieso eerst thuis spelen. RC Genk kan zich nog in pot 1 voetballen als het vrijdagmiddag minstens een punt pakt bij Sassuolo.

  In de eerste pot zitten met Zenit, AS Roma, Sjachtjor Donjetsk, Schalke 04, of Tottenham wel enkele pittige tegenstanders. Anderlecht en Gent vermijden wel Manchester United, dat in de tweede pot zit.

  Clubs die elkaar al tegenkwamen in de eerste ronde van de Europa League kunnen elkaar niet treffen.

  Ook een confrontatie tussen twee clubs uit hetzelfde land is uitgesloten. Zelfs als Genk groepswinaar wordt, is een duel met Anderlecht of AA Gent dus uitgesloten.