• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  UCI-preses countert voorstel voor minder renners: "Meer een wens dan een eis"

  UCI-voorzitter Brian Cookson.

  Het voorstel van organisatoren ASO, RCS Sport en Flanders Classics om het aantal renners in hun koersen te verminderen, lijkt voorlopig van de baan. UCI-voorzitter Brian Cookson meldt bij radsport-news.com dat het "geen eis, maar wel een wens" was van de organisatoren.

  Organisatoren ASO, RCS Sport en Flanders Classics kondigden eind vorige maand aan dat ze minder renners in hun koersen willen.

  In de belangrijkste klassiekers zoals de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix zouden vanaf volgend jaar maar 7 en geen 8 renners aan de start verschijnen, in de grote rondes 8 in plaats van 9.

  Onder meer Etixx-Quick Step-manager Patrick Lefevere was een felle tegenstander van het voorstel, dat veel renners op straat zou kunnen doen belanden.

  Lefevere haalt nu zijn gram, want de Internationale Wielerunie UCI heeft bevestigd dat het voorstel (voorlopig) van de baan is. "We hebben begrepen dat het meer om een wens dan om een eis van de organisatoren ging", vertelde voorzitter Brian Cookson na een congres met de belangrijkste ploegen op Mallorca.

  Begin volgend jaar zullen er opnieuw gesprekken gevoerd worden. "Als de maatregel wordt ingevoerd, dan zal dat in de zomer aangekondigd worden, zodat de ploegen zich voldoende kunnen voorbereiden op het daaropvolgende seizoen", zegt Cookson, die ook geen soloslim van de organisatoren vreest.