• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Na uitschakeling van Club: voor deze Belgen kan je nog supporteren in Champions League

  Belgen in de Champions League.

  Het was al een tijdje duidelijk dat Club de groepsfase van de Champions League niet zou overleven. Gelukkig voor de Belgische voetbalfans zijn er nog zes andere landgenoten die kans maken op de Beker met de Grote Oren. Zij zitten maandag samen met hun clubs in de urne voor de loting van de 1/8e finales.

  Thomas Meunier

  • Club: PSG. Werd tweede in Groep A na Arsenal.
  • Speelminuten: 274
  • Zijn hoogtepunt: Meunier blonk uit in de groepsfase met 1 goal en 1 assist. Hij deed dat allebei in de wedstrijd tegen Bazel en dwong daar zo de kwalificatie voor de 1/8e finales af. Zijn doelpunt was er een om duimen en vingers bij af te likken.

  Dries Mertens

  • Club: Napoli. Werd groepswinnaar in groep B.
  • Speelminuten: 391
  • Zijn hoogtepunt: Mertens was een van de meest efficiënte spelers in de groepsfase. Hij scoorde vier goals en deelde twee assists uit. Hij dwong ook twee strafschoppen af. Een hoogtepunt kiezen is dus niet makkelijk.

  Kevin De Bruyne

  • Club: Manchester City. Werd tweede in groep C achter Barcelona.
  • Speelminuten: 359
  • Zijn hoogtepunt: Kevin De Bruyne blonk vooral uit in de terugwedstrijd tegen Barcelona. Met een assist en een doelpunt dirigeerde hij City in eigen huis naar de overwinning.

  Vincent Kompany

  • Club: Manchester City. Werd tweede in groep C achter Barcelona.
  • Speelminuten: 0
  • Zijn hoogtepunt: Door zijn vele blessures stond Kompany tijdens de groepsfase nog geen minuut op het veld. Hij zat wel een keer op de bank in de thuismatch tegen Barcelona.

   

  Yannick Carrasco

  • Club: Atletico Madrid. Groepswinnaar in groep D voor Bayern München.
  • Speelminuten: 415
  • Zijn hoogtepunt: Het aandeel van Carrasco in de kwalificatie van Atletico is niet gering. Hij maakte twee keer de beslissende treffer: een keer tegen Rostov en een keer tegen Bayern München, de grote concurrent voor groepswinst.

  Laurent Depoitre

  • Club: Porto. Werd tweede in groep G, de poule van Club Brugge.
  • Speelminuten: 28
  • Zijn hoogtepunt: Op de eerste speeldag mocht Laurent Depoitre na 62 minuten invallen tegen Kopenhagen. Hij kon zich in de slotminuten zelfs tot matchwinnaar kronen, maar zijn hakje was te slap. Die gemiste doelkans bleef zijn hoogtepunt want hij kwam daarna niet meer van de bank.

  Vorig jaar deden er nog negen Belgen mee

  Het is al bij al een mager jaar voor de Belgen in de Champions League. Vorig jaar plaatste AA Gent zich uiteraard voor de achtste finales. Maar ook zonder de Gentenaren te tellen, overleefden nog negen Belgen de groepsfase.

  De twee Chelsea-Belgen Eden Hazard en Thibaut Courtois ontbreken dit jaar, net als Nainggolan (Roma), Witsel en Lombaerts (Zenit) en Thomas Vermaelen (toen Barcelona).