• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Gillet krijgt Sergio Conceiçao als coach bij Nantes

  Conceiçao moet Nantes in de Ligue 1 houden.

  De Franse eersteklasser Nantes heeft de Portugees Sergio Conceiçao aangesteld als nieuwe coach. De voormalige kapitein van Standard tekende een contract voor twee seizoenen.

  De 42-jarige Conceiçao verdedigde als speler behalve de kleuren van Standard ook die van enkele Europese topclubs als Porto, Lazio en Internazionale. De 56-voudig Portugees international won drie Portugese en één Italiaanse titel en bereikte met Portugal de halve finales op Euro 2000. In 2005 won hij als Standard-kapitein de Gouden Schoen.

  Ook zijn trainingscarrière begon hij bij Standard. Daar werd hij assistent in 2010. Conceiçao zat zonder club sinds hij aan het einde van vorig seizoen in onderling overleg de Portugese eersteklasser Vitoria Guimaraes verliet.

  Bij het team van onze landgenoot Guillaume Gillet tekent hij nu een contract voor twee seizoenen en volgt hij de vorige week ontslagen René Girard op.

  Nantes is aan een desastreus seizoen in de Ligue 1 bezig. Het staat voorlaatste en kon nog maar drie competitiewedstrijden winnen. De laatste zege dateert ondertussen al van half oktober.

  Ook de namen van Wilmots en Vercauteren werden genoemd: