• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Barcelona nodigt Chapecoense uit voor vriendenmatch in Camp Nou

  Op 28 november stortte het vliegtuig met de Braziliaanse eersteklasser neer.

  De steunbetuigingen voor de Braziliaanse eersteklasser Chapecoense, dat zwaar getroffen werd bij een vliegtuigramp eind vorige maand, blijven als paddenstoelen uit de grond schieten. Het Barcelona van de Zuid-Amerikaanse topvoetballers Messi, Neymar, Suarez en co wil zijn traditionele galawedstrijd voor het volgende seizoen afwerken tegen Chapecoense.

  Bij de crash met een Boliviaans toestel op Colombiaans grondgebied op 28 november kwamen bijna 50 leden van Chapecoense (spelers en begeleiders) om. "Barcelona wil hulde brengen aan de 71 personen die stierven in het ongeluk en aan hun families. We willen van onze Joan Camper Trofee een eerbetoon maken van de voetbalwereld aan alle getroffenen."

  De Joan Camper Trofee is de jaarlijkse vriendschappelijke wedstrijd een week voor het nieuwe seizoen waarin het team van Barcelona zich aan zijn fans voorstelt.

  "Met deze uitnodiging wil Barcelona meewerken aan de sportieve en administratieve heropbouw van de club om zo weer het competitieniveau te bereiken waarop ze zaten."