• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Anderlecht gaat in beroep tegen 2 schorsingsduels van Spajic na elleboog

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Anderlecht-verdediger Uros Spajic kreeg dinsdag een schorsingsvoorstel van twee wedstrijden voor de elleboog die hij uitdeelde aan Moeskroen-speler Trezeguet. Paars-wit gaat echter niet akkoord met die uitspraak van de Geschillencommissie, morgen is er het beroep.

  In de 7-0-pandoering tegen Moeskroen ging Uros Spajic iets te nadrukkelijk in duel met Trezeguet, nota bene door Anderlecht uitgeleend aan Moeskroen. Scheidsrechter Boucaut zag de loepzuivere elleboog niet, maar de Reviewcommissie liet de actie van de Serviër niet passeren.

  Het Bondsparket vroeg twee speeldagen effectieve schorsing en één match voorwaardelijk. De Geschillencommissie volgde dat voorstel en trok de boete ook op van 800 euro naar 1.200 euro.

  "In tegenstelling tot wat Anderlecht beweert, is het duidelijk dat Spajic een vrijwillige elleboogstoot geeft om Trezeguet in zijn gezicht te raken. De scheidsrechter heeft de fase in kwestie manifest verkeerd beoordeeld. Een dergelijke vrijwillige overtreding kan de fysieke integriteit van de tegenstander in gevaar brengen en mag niet aanvaard worden op een voetbalveld", liet de Geschillencommissie optekenen.

  Anderlecht zou Spajic zo moeten missen tegen Club Brugge en Eupen, maar daar kan het beroep van paars-wit verandering in brengen.