• home
 • video
 • pas verschenen

  American Football-speler krijgt racisten over de vloer die hakenkruis op muur tekenen

  Het hakenkruis in de gang.

  De politie onderzoekt een inbraak in het huis van Nikita Whitlock, een fullback van de New York Giants. De inbrekers tekenden een swastika, KKK en andere racistische leuzen op de muren.

  Whitlock, een donkere man van 25, speelt sinds 2014 voor de Giants. Momenteel staat hij aan de kant met een voetblessure. Hij woont samen met zijn vrouw, zoontje van 6 en dochtertje van 4 maanden.

  "Er zijn mensen in mijn huis binnengedrongen", zegt Whitlock, die in een filmpje (zie hieronder) een swastika, de afkorting KKK (Ku Klux Klan) en de naam "Trump" laat zien.

  "Ze hebben een aantal lelijke dingen op mijn muren geschreven. Ze hadden ervoor kunnen opteren om het op Facebook te zetten, maar ze hebben een andere manier gekozen."

  "Wat me ook dwarszit is dat ze de naam van de nieuwe verkozen president Donald Trump gebruiken. Dit heeft niks met de persoon van Trump te maken. Hij was niet in mijn huis. Dat ze de volgende keer dus maar hun eigen naam op mijn muur komen schrijven." 

  "Ik had nooit gedacht dat dit ons zou overkomen. We leven in een leuke buurt, ik verdien goed en ik doe geen domme dingen. Toch gebeurt dit..."

  Het filmpje waarin Whitlock de schade toont: