• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Stanciu: "Anderlecht kan de topper tegen Club ook zonder mij winnen"

  Stanciu is er zondag niet bij tegen Club Brugge.

  Anderlecht-trainer René Weiler kreeg op zijn persbabbel voor de Europese wedstrijd tegen Saint-Etienne het gezelschap van Nicolae Stanciu. "Die match is minder belangrijk dan de topper van zondag tegen Club Brugge", was Weiler duidelijk.

  Anderlecht is al zeker van de volgende ronde in de Europa League. Het bikkelt met Saint-Etienne morgen om de groepswinst en heeft aan een gelijkspel voldoende om als reekshoofd naar de loting te trekken.

  Aangezien Anderlecht zeker is van een verlengd verblijf in Europa, denkt coach René Weiler al aan de topper van zondag tegen Club Brugge. "Het duel tegen Saint-Etienne is minder belangrijk dan de wedstrijd van zondag", zei Weiler.

  "Die topper zit in mijn hoofd, al moet ik nog beslissen welke spelers er beide wedstrijden kunnen spelen. Lukasz Teodorczyk is fysiek erg sterk, maar hij heeft al veel gespeeld. Misschien start hij morgen niet, al is zijn vervanger (Jorn Vancamp) nog erg jong."

  Nicolae Stanciu zal morgenavond zeker aan de aftrap verschijnen, want de Roemeen is geschorst voor de topper tegen Club. "Ik ben teleurgesteld dat ik zondag niet mag spelen, maar ik heb vertrouwen in de coach en het team. Zij kunnen die match ook zonder mij winnen."

  Stanciu kon de voorbije wedstrijden eindelijk scoren in de Belgische competitie. "Ik voel me goed als ik speel, op welke positie maakt voor mij niet zoveel uit. Ik probeer de ploeg zoveel mogelijk te helpen en ik vrees niet dat die korte schorsing mijn ritme zal breken."