• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Rednic: "Ik heb een goeie kern, maar nog geen ploeg"

  Rednic moet het degradatiespook verjagen in Moeskroen.

  Mircea Rednic (54) heeft zijn eerste training als coach van Moeskroen achter de rug. "In het begin zag ik een gebrek aan zelfvertrouwen, maar aan het einde van de training waren mijn spelers weer enthousiast", vertelde de Roemeen, die gisteren Glen De Boeck opvolgde.

  Mircea Rednic begroette vanochtend zijn spelersgroep voor het eerst en stond daarna de pers te woord. "Ik zag in het begin van de training een gebrek aan zelfvertrouwen, maar uiteindelijk waren mijn spelers enthousiast en zelfs een beetje agressief", toonde Rednic zich tevreden. "En ze respecteren vooral mijn richtlijnen. Wie me kent, weet dat discipline mijn stokpaardje is."

  Moeskroen kampeert voorlopig op de 15e plaats. "Deze ploeg mag niet op die plek staan. Ik moet de spelers dat laten inzien en ik moet hen helpen, maar zij moeten prestaties leveren volgens hun talent."

  "Ik heb momenteel een goeie kern, maar nog geen ploeg. Ik zoek zeker geen excuses, maar zaterdag moeten we winnen tegen KV Mechelen. Dat is nodig voor ons vertrouwen, maar ook voor dat van de supporters."

  "Deze stad verdient een club die presteert. Ik zal mijn ervaring dus gebruiken bij deze ploeg. Ik heb geen ervaring met een club in degradatiestrijd, maar dat bezorgt me geen stress. Ik heb al vaker een club uit een netelige situatie gered."

  Verlaat Staelens net als De Boeck Moeskroen?

  Wie vandaag niet op het trainingsveld verscheen, was Lorenzo Staelens, de assistent van Glen De Boeck. "Hij wil niet de T2 zijn van Rednic", verklaarde sterke man Yuri Selak op het perspraatje.

  "Dat wil niet noodzakelijk zeggen dat Lorenzo de club verlaat. Hij bekijkt ons voorstel voor een rol als schakel tussen de jeugd en het eerste elftal. Dat doet hij nu al, maar zijn takenpakket zou uitgebreid worden. Ten laatste over 48 uur verwachten we een antwoord."