• home
 • video
 • pas verschenen

  Preud'homme: "We kwamen kracht en lengte tekort in deze Champions League"

  Preud'homme kan nu al zijn aandacht op de competitie richten.

  Club Brugge heeft Europa verlaten met zes nederlagen. Trainer Michel Preud'homme reageerde gelaten na de roemloze exit. "In deze Champions League is duidelijk geworden dat we tegen fysiek sterke teams lengte en kracht tekort komen."

  "Beide ploegen speelden vanavond volgens hun mogelijkheden. Zij scoorden twee keer op stilstaande fases. In deze Champions League is duidelijk geworden dat we tegen fysiek sterke teams als Leicester en Kopenhagen lengte en kracht tekort komen. We begonnen wel goed, maar zo'n eerste tegengoal is dodelijk." 

  "Sommige spelers hebben vandaag iets getoond, anderen niet. Ik zal hen dat in de kleedkamer wel vertellen", zei Preud'homme op Q2. "Maar ook met de A-ploeg hebben we verloren in Kopenhagen. Deze kern is sterk genoeg voor het Belgische niveau, maar op het niveau van de Champions League komen we soms tekort."

  "In België hebben we alles gewonnen. Wat kan je meer vragen. Of ik deze campagne als een persoonlijke nederlaag zie? Ik heb de kwartfinales van de Europa League gespeeld met Club en met Twente heb ik eerder al Champions League gespeeld. Maar het draait ook niet om mij."

  "Nu zullen we meer rust hebben. Twee matchen meer in Europa spelen had misschien niet veel verschil gemaakt. Het is vooral zwaar als je Europees moet spelen tijdens de Play-offs."

  "Nu volgt de competitiewedstrijd tegen Anderlecht. Daarin zullen we doen wat we kunnen. De verplaatsing naar Anderlecht is al jaren moeilijk voor ons. Dat is zo met mij als trainer en dat was voor andere trainers zo."